De Zuidas in Amsterdam is per 1 januari 2018 een advocatenkantoor rijker: het Haagse Bird & Bird opent in de ITO-toren een ‘kantoor van de toekomst’. Het gaat dienen als ontmoetingsplek tussen cliënten en advocaten.

‘Het nieuwe kantoor bestaat uit verschillende werkplekken en werkt middels een flexsysteem,’ legt marketing & communicatiemanager Dick van Bokhorst uit. ‘Onze cliënten en advocaten kunnen op die manier vaker en makkelijker samenwerken, zowel voor juridische zaken als voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.’

Het nieuwe kantoor volgt op een nieuwe vestiging in Londen. Daar wordt sinds eind vorig jaar met succes gewerkt met een soortgelijke opzet.

Korte lijntjes

Bijkomend voordeel in Amsterdam is de korte afstand tot Schiphol, stelt Bird & Bird. De nieuwe locatie is gemakkelijk bereikbaar voor buitenlandse cliënten en kantoorgenoten van andere vestigingen. Bird & Bird telt 28 vestigingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Ook de komst van het Europese Geneesmiddelenbureau EMA naar Amsterdam biedt kansen voor het kantoor. ‘Vanuit een vestiging in onze hoofdstad kunnen we cliënten nog beter ondersteunen in hun contacten met de EMA en waar nodig ook bij eventuele geschillen,’ zegt Marcus Huisman, managing partner van Bird & Bird in Nederland.

Advertentie