De Amsterdamse orde van advocaten stelt dat de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) het werven van cliënten door advocaten in gevangenissen in de hand werkt. De orde pleit voor een verbod van deze ‘schemerpraktijk’. Dat meldt De Telegraaf

Mails die gedetineerden ontvangen, worden afgedrukt op papier. Het bedrijf dat daarvoor zorgt, het Haarlemse Emates, plaatst advertenties van advocaten op de enveloppen. Zo houdt het bedrijf de prijzen naar eigen zeggen laag.

‘We gaan ook geen celmuren behangen met advertenties,’ zegt Simeon Burmeister van de Amsterdamse orde in de krant. ‘DJI heeft met een commerciële partij een contract gesloten en daarmee krijgen gedetineerden ongevraagd deze advertenties voorgeschoteld.’ Een dergelijke gerichte wijze van adverteren is volgens de orde in strijd met de gedragsregels.

 

Advertentie