In de strijd om de titel ‘beste zelfstandige jurist 2017’ zijn achttien juridisch professionals genomineerd. Onder hen zijn vijf advocaten die volgens hun opdrachtgevers en collega’s net een stapje extra doen voor hun cliënten. Het thema van de Dutch Independant Legal Award (DILA) 2017 is ‘Alles voor de klant’.  

Centraal dit jaar staat de vraag wat de ene juridische professional succesvoller maakt dan de andere. ‘De juridische markt staat aan de vooravond van disruptie zeggen velen. Artificial Intelligence en alternatieve serviceproviders bedreigen het marktaandeel van traditionele dienstverleners. Ondertussen wordt de markt steeds transparanter en kunnen klanten steeds meer en steeds makkelijker kiezen,’ zeggen DILA-initiatiefnemers Ondernemende Juristen en LawyerlinQ. ‘Hoe zorg je als individuele juridische professional dat je hierin niet alleen overeind blijft, maar ook in de toekomst succesvol blijft?’

De initiatiefnemers van de DILA vragen zich af of ‘gewoon goed werk leveren’ in de huidige markt nog wel zorgt voor voldoende klanten en klussen. De uiteindelijke winnaar van de DILA 2017 is degene die bewust inzet op klanttevredenheid en extra stappen zet voor elke cliënt. ‘Verder worden kandidaten beoordeeld aan de hand van de impact en toegevoegde waarde voor de opdrachtgever, van hun inzet. Ook de bijdrage aan de positieve beeldvorming over zelfstandige juristen speelt een rol,’ zeggen de initiatiefnemers.

DILA 2017

De kanshebbers op de DILA 2017 kunnen de komende tijd referenties en een case indienen bij de jury. Tussen 22 december en 7 januari kan een stem worden uitgebracht op een van de genomineerden. Dit jaar maken achttien professionals kans op de prijs. Vijf van de genomineerden zijn advocaat: Bauke Severs, Abraham Mouritz, Marieke Kleijn, Mark van Heeren en Laurine van den Bos.

De stemmen van de publieksjury vormen een aanbeveling voor de jury en zullen, met de cases en referenties, meewegen bij de keuze van finalisten. In januari worden drie finalisten en de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De jury wordt gevormd door twee juridische managers uit het bedrijfsleven en een managing partner van een groot advocatenkantoor onder voorzitterschap van een professionele moderator. De namen van de juryleden worden in de loop van de week bekend gemaakt.

De award voor beste zelfstandige juridische professional wordt voor de vierde keer uitgereikt. De initiatiefnemers hopen dat de DILA wordt voor eenpitters wat Chambers is voor grotere kantoren.

 

Advertentie