De Haagse strafrechtadvocaat Ad Westendorp is donderdagavond op zestigjarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Vorig jaar opende hij nog een nieuw kantoor in Den Haag, Westendorp & Partners Advocaten.

Hij werd bekend door spraakmakende zaken zoals de Rijswijkse stoeptegelmoord, nog steeds verplichte leerstof voor rechtenstudenten. Toch begon hij zijn carrière als advocaat in 1984 in het civiele recht. Hij werkte onder andere bij Westendorp & Looman Advocaten in Den Haag, bekleedde verschillende vrijwilligersfuncties en was bassist bij de Liberal Swing Formation in Wassenaar.

Op zijn LinkedIn-profiel wordt Westendorp beschreven als collegiaal en sociaal. ‘Zijn behandeling was altijd respectvol, of het nu om hooggeplaatsten of kruimeldieven ging. Een topper op zijn vakgebied en vooral een mooi mens!’ is een van de commentaren.

Op Twitter wordt geschrokken op het nieuws van zijn overlijden gereageerd.

 

Advertentie