Het Brabantse Holla Advocaten met kantoren in Eindhoven en Den Bosch heeft een zeskoppig blockchainteam opgezet. Het kantoor ziet kansen in de relatief nieuwe vorm van technologie.

‘De blockchaintechnologie staat nu waar internet in de jaren 90 stond,’ zegt Robert va Muijen, managing partner bij Holla Advocaten. ‘Vele sectoren zoals de financiële sector, logistiek en zorg & welzijn kunnen door blockchaintechnologie een radicaal andere vorm krijgen. Wij verwachten dat blockchain dé technologie van de toekomst zal zijn.’

Het blockchainteam zal adviseren op het gebied van blockchain, smart contracts, cryptocurrency en de financieringsmethode Initial Coin Offering (ICO). Hoewel volgens Holla een veelgehoorde bewering is dat wet- en regelgeving achterlopen op de techniek, maakt het kantoor zich daar niet druk om. ‘Onze ervaring is dat voor technische ontwikkelingen een solide basis gevonden kan worden in de bestaande wet- en regelgeving, je moet alleen wel de weg weten,’ meldt de website van het kantoor.

Advertentie