Janneke Mulder, advocaat en mediator bij Uiteen (Familierecht) in Rotterdam, is vrijdagavond verkozen tot Legal Woman of the Year 2017. In de categorie Upcoming Talent won Anniek van Diggele, advocaat bij KienhuisHoving in Enschede.

Tijdens de avond in Utrecht, georganiseerd door platform Legal Women, moesten de finalisten een pitch houden voor de jury, bestaande uit Hanneke Dorsman, head legal ABN AMRO, Dirk-Jan Smit, managing partner Freshfields, Tessa van den Ende van advocatenkantoor Nysingh, Legal Woman van 2016 en Merel Goldschmidt van Rutgers & Posch, Upcoming Talent van vorig jaar.

Mulder (37) werd voorgedragen door haar stagiair. Die roemt haar patroon voor de work-life balance op kantoor en Mulders inzet voor de Rotterdamse echtscheidings-APK. Ze maakte indruk met haar unieke aanpak in het familierecht; Mulder is er voorstander van om conflicten te vermijden in plaats van deze op te zoeken. Vorig jaar oktober sprak ze hierover ook in het Advocatenblad.

Upcoming Talent

Naast de titel Legal Woman of de Year konden vrouwelijke juristen met minder dan zeven jaar werkervaring worden genomineerd voor de titel Upcoming Talent. Anniek van Diggele van het Enschedese KienhuisHoving maakte indruk vanwege haar stevige persoonlijkheid en mooie betoog. Tijdens haar pitch ging ze in op hoe je elkaar een spiegel moet kunnen voorhouden.

Genomineerden

De twee andere Legal Women-finalisten waren Sandra van Heukelom–Verhage van Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn en Cynthia de Witt Wijnen van Baker McKenzie. Voor Upcoming Talent waren naast de winnares Marlies Loenen van Sjöcrona Van Stigt Advocaten en Liselotte Cortenraad van Hogan Lovells nog in de race.

Nominaties

De afgelopen weken konden vrouwelijke topjuristen met minimaal zeven jaar werkervaring worden genomineerd voor de titel Legal Woman of the Year. Factoren als talent, bijzondere prestaties, visie, leiderschap en zakelijke of maatschappelijke invloed konden als motivatie dienen. Er zijn circa 11.000 stemmen uitgebracht.

Door / Sylvia Kuijsten

Advertentie