Er is een nieuwe trend in de advocatuur: kantoren die een consultancytak lanceren. De advocaten willen zo voorkomen dat bedrijven hun juridische routineklussen onderbrengen bij goedkopere start-ups in legal tech. Ook willen de advocatenfirma’s zo zelf een grotere rol spelen in de technologische innovatie binnen hun sector.

‘s Werelds grootste advocatenkantoor, Dentons – waar sinds begin dit jaar ook het Nederlandse kantoor Boekel bij is aangesloten – is medio november een eigen consultancytak begonnen. Voor de nieuwe onderneming trok men vijftig voormalige general counsels aan: hoofden van juridische afdelingen bij bedrijven en organisaties. Ook het Nederlandse kantoor Kennedy Van der Laan (KVdL) richtte deze maand een consultancybedrijf op, onder de naam Kennedy Van der Laan|Sync.

Lees verder bij het Financieele Dagblad.

Advertentie