De Nederlandse orde van advocaten zoekt (oud-)advocaten die willen meewerken aan een hulplijn voor de advocatuur, die binnenkort van start gaat. Model voor de hulplijn staat het Britse LawCare.

In het Advocatenblad dat op 19 december verschijnt roept de NOvA (oud-)advocaten die daarvoor belangstelling hebben, op om zich te melden. Het plan is om een Team Vertrouwenspersonen in te stellen van ongeveer tien personen.  Advocaten kunnen bij deze vertrouwenspersonen strikt vertrouwelijk terecht met uiteenlopende problematiek van persoonlijke aard zoals burn-out, dementie, depressie of verslaving.

Van de vertrouwenspersonen wordt verwacht dat ze bij toerbeurt ‘een luisterend oor bieden, adviseren en waar mogelijk doorverwijzen naar hulpverleners.’ Kandidaten kunnen zich tot 15 januari melden. Er staat geen vergoeding tegenover de werkzaamheden.

Het Advocatenblad wijdde eerder dit jaar een artikel aan het Britse LawCare.

 

Advertentie