Misdaadjournalist Peter R. de Vries is benoemd tot bestuurder en algemeen directeur van De Vries & Kasem Lawyers | Investigators, een nieuw advocatenkantoor in Amsterdam. Het kantoor richt zich onder meer op internetcriminaliteit.

De Vries opent het kantoor met zijn zoon Royce de Vries, die zich specialiseert in media- en sportrecht. Het bestuur bestaat verder uit strafrechtadvocaat Khalid Kasem en ondernemingsrechtadvocaat Yasemin Ay. Bij De Vries & Kasem zijn daarnaast nog twee juristen en twee advocaten in dienst.

Geen advocaat

Dat De Vries zelf niet beëdigd is, maakt de website op elke vrijwel elke pagina duidelijk. ‘Eventuele procedures zullen uitsluitend gevoerd worden door de advocaten en juristen van De Vries & Kasem,’ meldt de disclaimer. De Vries zal zich alleen op uitdrukkelijk schriftelijk verzoek van cliënten mengen in hun zaak. Hij kan dan onderzoek doen of advies geven. Ook een second opinion of ‘mediakwesties’ neemt De Vries in die gevallen op zich. ‘De benoeming van De Vries is afgestemd met de Orde van Advocaten,’ laat het kantoor weten.

Cybercrime

Aanleiding om het kantoor te openen vormt volgens De Vries het grote aantal hulpverzoeken dat hij dagelijks binnenkrijgt van slachtoffers, nabestaanden en verdachten. ‘In veel van die zaken is een advocaat onontbeerlijk. Als directeur van De Vries & Kasem kan ik deze mensen beter bedienen,’ zegt de misdaadverslaggever. ‘Met name op het gebied van internetcriminaliteit staan slachtoffers vaak in de kou. Een advocatenkantoor kan daarin veel bereiken. Daarnaast hebben de partners natuurlijk ook hun eigen cliënten en dossiers.’

Advertentie