De voorman van No Surrender zette april vorig jaar een bv op die zich bezighoudt met tv- en videoproducties. In dat kader begint hij Vraag het Henk, een videorubriek waarop mensen hem telefonisch vragen kunnen stellen. Dat vertelt zijn vriendin Karin de Vocht in een interview met Quote. De video’s komen op CaptainHenk.com te staan.

Kuipers zit op dit moment in voorarrest. Hij wordt verdacht van afpersing, diefstal met geweld, valsheid in geschrifte en het leiding geven aan een criminele organisatie. Zijn voorarrest werd eind december een maand verlengd. Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) heeft minister Dekker maandag gevraagd of Kuipers wel op deze manier contact met de buitenwereld mag hebben. Ze wijst op artikel 36 tot en met 40 van de Penitentiaire beginselenwet.

‘Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, dat slechts in een beperkt aantal bij wet geregelde manieren kan worden ingeperkt,’ reageert Jeroen Soeteman, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. ‘Of daarvan hier sprake is, kan ik niet beoordelen, waarbij ik bovendien niet in een individuele strafzaak wens te poken.’

Kuipers werkte eerder mee aan Captain Henk, een uitzending van Powned. Volgens zijn vriendin trok deze uitzending verdeeld over twaalf afleveringen in totaal twintig miljoen kijkers.

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie