Ceder (28) wordt vermeld in de categorie ‘Law & Policy’ wegens zijn inzet op het gebied van de schuldenproblematiek in Nederland. Naast zijn werk als advocaat bij het Amsterdamse Ceder Advocatuur is hij ook lijsttrekker van de ChristenUnie Amsterdam voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

De ‘Law & Policy’ lijst is divers. Andere namen zijn bijvoorbeeld de 29-jarige Jasminko Halilovic, die in Sarajevo (Bosnië en Herzegovina) het War Childhood Museum opzette, en de 21-jarige activiste Anisia Kozliuk, die zich in Wit-Rusland inzet voor mensenrechten.

In 2017 stond in dezelfde categorie Tweede Kamerlid Farshad Bashir (SP) op de lijst. Hij werd in 2008 als twintigjarige het jongste gekozen (en eerste Afghaanse) Kamerlid in de Nederlandse geschiedenis.

De complete lijst is hier te bekijken.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie