Zijn boek Plaats delict (2017, Uitgeverij De Kring) biedt een scala aan vertellingen uit zijn rubriek ‘Plaats Delict’, dat hij jarenlang schreef voor het tijdschrift Koud bloed. Koppen als ‘De Japanse koffermoord’, ‘Barretje Hilton’ en ‘Verdachte met smokkelbroek’ maken direct nieuwsgierig, al wekt de aanblik van een bebloed hoofd op een verweerde houten trap of een romp in een koffer de nodige huivering. Toch zijn de haast luchtige toon en vlotte pen reden genoeg om te blijven lezen.  

Gedecideerd leidt Van Riessen de lezer van liquidaties en witte pakken naar verslaafde prostituees en roofmoorden. De ene keer verhalend en meer op de vlakte, de andere keer vol passie of met een vleugje kritiek. Het boek biedt daarmee een persoonlijke inkijk in de wereld van de recherche en de misdaad. Ook uitleg over de werkwijze van de rechercheurs ontbreekt niet. De eenvoudige ondertitel van het boek – ‘De verhalen achter de foto’s’ – doet geen recht aan het fascinerende werk van Van Riessen.  

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie