Een gesprek op de gangen over een partner die een ski-ongeluk heeft gehad: ‘Hij is met een zware hersenbeschadiging uit zijn coma gekomen. Hij heeft nu de geest van een 55-jarige banking partner.’ Of een andere partner die boos binnenloopt bij een medewerker: ‘Waarom zit er een dakloze jouw verplichte money laundering cursus te doen?’

Het zijn grappen uit deel twee van de stripserie Is dit nou ECHT nodig: De horizontale invlieger (2017, Kleijn Chocolade Manufactorij). Ooit tekende Hogan Lovells-counsel Peter Stokking de strip voor de kantoornieuwsbrief. Nu brengt hij naast zijn werk op de Zuidas in eigen beheer een tweede stripalbum uit vol advocatenhumor. Niet elke grap is even briljant, maar het boek bevat genoeg pareltjes die hardop doen lachen. Prima geschikt als cadeau bij een beëdiging of benoeming. 

Nathalie Gloudemans-Voogd

Nathalie Gloudemans-Voogd

Redacteur (tot 01-02-2019)

Profile page
Advertentie