‘De impact en psychische belasting van dit ernstige voorval op het voltallig kantoor was en is groot,’ vermeldt de Dordrechtse curator Pim Nuijten in zijn verslag. ‘Bij aandeelhoudersbesluit van 8 december 2017 is besloten tot het doen van eigen aangifte. De deken in Den Haag is vooraf over het besluit geïnformeerd.’

Steekpartij

Op 26 september 2017 werd een van de oprichters van het kantoor na een cliëntenoverleg met twee mannen plotseling in haar wang gestoken. De 38-jarige vrouw raakte daarbij zwaargewond. De daders wisten te ontkomen. Van hen ontbreekt nog ieder spoor, ook hun motief is onbekend.

Controles

Het vijfkoppige Benders Advocaten werd in eerste instantie nog voortgezet door de medeoprichter van het kantoor, tevens de zus van het slachtoffer, maar dat bleek in de praktijk een te zware opgave.

De komende maanden zullen nog verschillende controles plaatsvinden door de Raad voor Rechtsbijstand. In die periode zullen de resterende dossiers worden overgedragen, wordt activa verkocht en vindt onderzoek plaats naar de financiële administratie. Ook wordt bekeken of eventuele bestuursaansprakelijkheid aan de orde is.

Het volgende verslag zal over drie maanden worden gepubliceerd.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie