Overnames van beursvennoot­schappen (2017, Van der Heijden Instituut) maakt daarmee deel uit van een reeks mono­grafieën, proefschriften en congres­bundels over de werking van regelgeving in de praktijk op het gebied van het rechtspersonen- en vennootschapsrecht, fiscaal recht inzake ondernemingen en het effectenrecht. 

In het boek beschrijft De Brauw de invloed van biedingsregels in de Wet op het financieel toezicht, het Bobgereguleerde biedingsproces onder toezicht van de AFM en verschillende contractuele regelingen. Hij sluit af met de praktische aspecten die spelen bij deze onderwerpen, waarbij ook de nodige knelpunten en voorstellen tot verbetering aan bod komen. De duidelijke opbouw en volledigheid, waarbij oog is voor de wetenschap én de praktijk, maken zijn werk tot must have voor degenen die met deze materie te maken hebben. U moet alleen wel beschikken over een stevige boekenplank. 

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie