Alle partijen van de Tweede Kamer zijn voor een aanpassing van de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren. De vernieuwde wet moet het bijvoorbeeld mogelijk maken rechters disciplinair te schorsen of ze over te plaatsen naar een ander gerecht.

De Raad voor de rechtspraak pleit al langer voor een uitbreiding van de disciplinaire maatregelen. Vicevoorzitter Kees Sterk: ‘Op dit moment kunnen we geen maatwerk bieden als een rechter zich ongepast gedraagt. We kunnen óf een schriftelijke waarschuwing geven, of een ontslagprocedure starten bij de Hoge Raad. Een vrij lichte straf en een hele zware straf dus. Dat is echt te beperkt.’

Buitenfoto-Bien-2

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

070 3353588 | s.droogleeverfortuyn@advocatenblad.nl | Wat drijft iemand, hoe zit het, wat is het verhaal achter een kort nieuwsbericht? De …
Profiel-pagina