Advocaten die het portaal benaderen, zien per zaak een lijst met dossierstukken die aan hen zijn verstrekt. Ze kunnen bestanden aanvinken en die met een knop als zip-bestand downloaden op hun computer. Als advocaten meerdere stukken aanvinken en het bestand daarna openen, staan op dit moment alle documenten in één map zonder enige structuur. Daar komt nu een einde aan.

Dossierstructuur

‘In de nieuwe situatie wordt het dossier op dezelfde wijze gedownload, maar worden de stukken in de dossier-structuur weergegeven,’ laat de Rechtspraak weten. Het openbaar ministerie en de Rechtspraak hebben op dit moment, als enige, al de beschikking over die dossierstructuur. Met de wijziging wordt het digitale berichtenverkeer voor alle procespartijen dus gelijkgetrokken, aldus de Rechtspraak.
De installatie is gepland voor donderdag 22 februari. Tussen 20:00 en 22:00 uur is Mijn strafdossier niet toegankelijk.

Mijn strafdossier

Mijn strafdossier is een gezamenlijk initiatief van het openbaar ministerie en de Rechtspraak. Parketten en rechtbanken verstrekken via het advocatenportaal digitaal strafdossiers aan de advocatuur. Zodra de stelbrief van een advocaat verwerkt is, levert het OM aangevraagde strafdossiers digitaal aan. De Rechtspraak stelt de dossier in het portaal beschikbaar.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Nathalie Gloudemans-Voogd

Redacteur (tot 01-02-2019)

Profile page
Advertentie