Zij volgen Pieter van Regteren Altena op die in het voorjaar aftreedt als deken van de Amsterdamse orde van advocaten en sinds 1 april 2017 het landelijk dekenberaad voorzit.

Volgens Brink is gekozen voor een duo-functie vanwege het ‘toegenomen takenpakket’. Schnitzler voegt hieraan toe dat het tijdens vergaderingen ook goed is om met twee te zijn met betrekking tot notuleren en dergelijke.

Schnitzler hoopt het toezichtstelsel de komende jaren nog stabieler te maken. ‘Daarnaast kunnen wij een bijdrage leveren aan de evaluatie van de Advocatenwet eind 2019.’ Het doel van Brink is ‘het goede toezichtstelsel met het brede draagvlak dat er nu is te behouden’.

Brink (SWDV Advocaten) is ruim 25 jaar arbeidsrechtadvocaat en richt zich voornamelijk op het onderwijsrecht en collectief en individueel ontslagrecht. Ze is sinds mei 2015 deken van de orde van advocaten in Noord-Holland. Ook is ze vice-voorzitter van het college van beroep SKJ (jeugdzorg).

Schnitzler is al ruim 25 jaar werkzaam bij Schaeken & Schnitzler Advocaten in Eersel en voert daar een algemene praktijk met de nadruk op het strafrecht en het insolventierecht. Hij is sinds juli 2014 deken van de orde van advocaten in Oost-Brabant. Schnitzler is daarnaast rechter-plaatsvervanger.

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie