Marieke Koek (1961) wordt per 1 mei de nieuwe president van het Gerechtshof Den Haag. Nicole Zandee (1961) is benoemd tot de nieuwe hoofdofficier van justitie in Amsterdam. Dat heeft de ministerraad op voorstel van de ministers Dekker en Grapperhaus vanmiddag besloten.

Koek is op dit moment president van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. In 2012 gaf Koek als president leiding aan de fusiebesturen van de rechtbank Middelburg en Breda. Koek volgt Leendert Verheij (1951) op die sinds 2012 president van het Gerechtshof Den Haag was.

Zandee treedt per 1 april in de functie van hoofdofficier van justitie. Ze is op dit moment hoofdofficier van justitie bij het parket Oost-Brabant. Eerder was zij onder meer hoofdofficier in Roermond en werkte zij als officier van justitie bij de parketten Breda en ’s-Hertogenbosch. Zandee volgt Theo Hofstee op, die per 1 februari 2018 lid is geworden van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie.

Advertentie