Bij het Hearing Centre kunnen bedrijven terecht voor commerciële geschillen, zoals patentzaken. ‘We zijn geen instituut, maar faciliteren de randzaken, zoals technologie en vergaderruimten,’ zegt manager Niels Cornelese. ‘De rechtspraak gaat via partners, zoals het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) en Unified Patent Court (UPC).’

Vraag

De komst van het Hearing Centre vloeit volgens Cornelese voort uit de vraag van advocaten om specifieke vergaderfaciliteiten dicht bij kantoor en rechterlijke instanties te hebben. Dat het Vredespaleis ook in Den Haag is te vinden, is dan ook geen toeval.

Er zijn al arbitrage-instituten in Parijs en Londen, maar door de aanwezige technologische middelen en uitgebreide servicemogelijkheden hoopt het Hearing Centre zich als eerste Nederlandse arbitragecentrum te onderscheiden en bedrijven voor geschillen naar Den Haag te trekken.

Middelen

Het gebouw, gevestigd aan het Anna van Buerenplein en onderdeel van het New Babylon Meeting Center, kent twee zones. Deze bestaan beide uit een zittingszaal, twee ‘breakout’ kamers en een ruimte voor arbiters en mediators. De kosten voor het huren van een zittingszaal lopen uiteen van 975 tot 3.000 euro per dag(deel). Verder zijn er aparte zalen voor vergaderingen, workshops en conferenties.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie