Criminelen en verdachten misbruiken op steeds grotere schaal het elektronisch toezicht. In het afgelopen jaar knipten 63 veroordeelden en verdachten hun enkelband door en namen de benen. Ruim twee keer zoveel als in het jaar ervoor, zegt De Telegraaf.

‘Dat blijkt uit eigen onderzoek en gegevens die op verzoek van deze krant door het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn verstrekt. De felle kritiek die Kamerleden vorig jaar uitten op het systeem na een onthulling in De Telegraaf over enkelbandknippers lijkt geen effect te hebben gehad op het beleid. Kamerleden reageren nu opnieuw onthutst.’

Lees verder bij De Telegraaf.

Strafrechtadvocaat Jan Vlug van Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters in Deventer reageert op zijn persoonlijke blog op het nieuws:

‘Vandaag wederom een tamelijk luidruchtig stuk in de Krant van Wakker Nederland over het feit dat het aantal gevallen waarin iemand een enkelband doorknipt en “er vandoor gaat” in het afgelopen jaar zou zijn verdubbeld. Kamerleden over de flip, de minister naar de kamer geroepen… Dat beeld behoeft aanvulling en nuancering.’

Lees de blogpost hier.

Advertentie