Kinderen kunnen bij het Kinderrechtkantoor terecht voor uiteenlopende problemen, zoals scheidende ouders, nalatenschapskwesties en huiselijk geweld. Ook kinderen die uit huis zijn geplaatst, zwanger zijn of op het verkeerde pad dreigen te geraken, kunnen zich melden.

‘We willen met dit kantoor echt de stem van kinderen laten horen,’ vertelt oprichter Nathalie Simons (49). Ze werkt sinds 1996 als familierechtadvocaat en mediator en is sinds 2017 plaatsvervangend kinderrechter. In 2016 richtte ze al Omgangshuis Arnhem op, voor kinderen en gescheiden ouders.

‘Als kinderen ons bellen, luisteren we naar wat er speelt en maken we een afspraak. De gesprekken zijn vertrouwelijk en enkel met het kind. Ze hebben hier echt een eigen plek,’ benadrukt ze. De rekening gaat via de Raad voor Rechtsbijstand. Mocht tijdens het gesprek blijken dat het kind meer dan juridische hulp heeft, dan worden ze eventueel doorverwezen naar artsen of een psycholoog.

De feestelijke opening van het kantoor laat nog even op zich wachten; die vindt over twee à drie maanden plaats. Cliënten kunnen zich al wel melden. ‘Dinsdag is een normale werkdag,’ zegt Simons, ‘maar er is natuurlijk wel taart.’

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie