Arnoud Engelfriet, Lisette Chew-Meij en Peter Kager beschrijven in het handboek (Ius Mentis, 2018) hoe de AVG de touwtjes rondom de bescherming van persoonsgegevens aantrekt. Via de belangrijkste vernieuwingen en het toepassingsgebied van de wet werken ze langzaam toe naar bespreking van alle artikelen van de nieuwe AVG.

Het boek is ruim en duidelijk opgezet, inclusief een concreet stappenplan van acht hoofdpunten met verwijzingen naar de relevante hoofdstukken. Voor degenen die nog geen of onvoldoende actie hebben ondernomen om AVG-proof te worden, is het boek wellicht even slikken. Degenen die willen controleren of alle puntjes op de i staan, zien na het doorspitten van alle informatie 25 mei waarschijnlijk met een geruster hart tegemoet. 

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie