Podcasts worden alsmaar populairder. Ook voor arbeidsrecht is er nu een initiatief: journalist Veerle Corstens en uitgever Boom juridisch richten zich met Je bekijkt het maar op dit rechtsgebied. 

Door / Sylvia Kuijsten

Corstens, onder andere bekend als schrijfster van Met een klap van de hamer, interviewt per aflevering twee sprekers. Vaste tafelgast en mede-initiatiefnemer is Ronald Beltzer, professor arbeids- en socialezekerheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Gasten zijn onder anderen arbeidsrechtadvocaten Boudewijn Kanen van het Amsterdamse Liber Dock Advocaten en Michiel Koole van het eveneens Amsterdamse HDK Advocaten. 

Na uitgave van het boek van Corstens via Boom juridisch kwam de optie tot het maken van een podcast op tafel. De keuze viel op arbeidsrecht vanwege de brede doelgroep van professionals en de snelle ontwikkelingen binnen het rechtsgebied.  

Vooralsnog staan vier van de tien afleveringen online. Onderwerpen zijn onder meer het slapend dienstverband en de arbeidsrechtelijke gevolgen van #metoo. Vaste prik is het bespreken van actuele jurisprudentie. De gesprekken duren gemiddeld dertig minuten en zijn te beluisteren via Itunes of Stitcher. Na de tien afleveringen zal blijken of er genoeg luisteraars zijn voor een tweede seizoen. De vooruitzichten lijken goed: de podcasts zijn in totaal al ruim 7.000 keer beluisterd. 

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie