De 38-jarige vrouw werd op 26 september 2017 door twee mannen, die zich voordeden als nieuwe cliënten, in haar wang gestoken. Ze raakte zwaargewond. De daders wisten te ontkomen. Van hen ontbreekt nog ieder spoor, ook hun motief is onbekend.

Inmiddels gaat de politie uit van een derde betrokken man. De recherche dat het gaat om een gerichte actie tegen de advocaat. Er is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

In haar brief beschrijft de advocaat wat de gebeurtenis met haar en haar familie heeft gedaan. ‘Op die dag veranderde mijn leven abrupt. Waarom is mij dit aangedaan, is de vraag die ik mij de afgelopen maanden aanhoudend heb gesteld. Ik zal nooit vergeten hoe overdonderd ik was door de agressie en het geweld dat tegen mij, nota bene op mijn werkplek en in de nabijheid van mijn collega’s en medewerkers, werd uitgeoefend. Het is onverteerbaar dat dit nu juist op onze werkplek is gebeurd, waar wij niets anders hebben gedaan dan ons continu inzetten voor anderen.’

Faillissement

In januari 2018 werd al duidelijk dat de steekpartij heeft geleid tot het faillissement van het vijfkoppige kantoor. In eerste instantie nam een medeoprichter, tevens de zus van het slachtoffer, de zaken waar, maar dat bleek in de praktijk een te zware opgave. ‘De impact en psychische belasting van dit ernstige voorval op het voltallig kantoor was en is groot,’ meldde de Dordrechtse curator Pim Nuijten in zijn verslag.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie