Als hoogleraar zal De Rooij zich verdiepen in de cultuurverschillen binnen bedrijven en hoe juridische regels het gedrag van werkgevers en -nemers beïnvloeden. Hij bestudeert daarbij de relatie tussen onder andere sociale normen en de invloed van straffen. Ook kijkt hij hoe bedrijfsculturen het overtreden van regels in de hand kunnen werken. Hij hoopt hiermee meer inzicht te geven in de misvattingen die juristen kunnen hebben over gedrag.

In eerder onderzoek richtte De Rooij zich op de illegale milieuvervuiling in China en belastingontduiking door advocaten. Naast zijn onderzoek zal Van Rooij onderwijs verzorgen over recht en gedrag, inleiding tot het recht en kwalitatieve onderzoeksmethoden.

Van Rooij is verder redacteur van het tijdschrift Regulation and Governance en oprichter van internationaal academisch netwerk ComplianceNet.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie