De NOvA verwacht hiermee te voorzien in een groeiende behoefte. ‘Je hoeft maar een krant of magazine open te slaan om te lezen over het toenemende aantal stress- en burn-out klachten waarmee werkenden in Nederland kampen. De advocatuur vormt daarop geen uitzondering en is misschien zelfs wel een risicogroep’, aldus Johan Rijlaarsdam, lid van de algemene raad van de NOvA. ‘Het blijkt voor veel mensen lastig om bij dit soort klachten hulp te vragen of te zoeken. Het is daarom waardevol en belangrijk dat er binnen de advocatuur nu een Team Vertrouwenspersonen is. Een prachtig voorbeeld van collegialiteit en betrokkenheid onder advocaten,’ aldus Rijlaarsdam.

De hulplijn wordt bemand door veertien (oud-)advocaten die zich vrijwillig inzetten voor beroepsgenoten met persoonlijke problemen, zoals burn-out- en stressklachten, dementie, depressie of verslaving of bij problemen op kantoor of thuis. De leden van het team beschikken over de nodige beroeps- en levenservaring. Ook hebben zij een speciale training gevolgd, waardoor zij een luisterend oor kunnen bieden aan hun beroepsgenoten en hen desgevraagd kunnen adviseren of doorverwijzen naar hulpverleners. Het Team opereert onafhankelijk en zelfstandig; de gesprekken worden nergens vastgelegd en niet gedeeld met derden.

LawCare

Het Team Vertrouwenspersonen treedt in de voetsporen van het succesvolle LawCare. Dit initiatief is uitgegroeid tot een telefonische hulplijn waar de 200.000 leden tellende juridische gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk en Ierland terecht kan met persoonlijke problemen.

Vanaf 14 mei is het Team Vertrouwenspersonen op werkdagen telefonisch bereikbaar van 12:00 tot 14:00 uur en van 19:00 tot 21:00 uur op telefoonnummer 085 – 0640 182. Behalve advocaten kunnen ook familieleden en kantoorgenoten van advocaten bellen voor een vertrouwelijk gesprek, indien gewenst ook anoniem.

KeesPijnappels_01

Kees Pijnappels

Hoofdredacteur

Profile page
Advertentie