In zijn lezing belicht Luban de dubieuze rol van advocaten aan de hand van enkele recente juridische schandalen rondom het Witte Huis, Guantànamo en de MeToo-affaire. Hij vraagt zich af of er sprake is van een tendens, waarbij advocaten zich lenen voor praktijken die haaks staan op belangrijke waarden van de rechtsstaat, zoals een eerlijk proces of het recht op vrije toegang tot een advocaat. Tegelijkertijd gaat hij in op de vraag welke ruimte advocaten hebben om hun verantwoordelijkheid waar te maken.

Luban schreef talrijke boeken en artikelen over beroepsethiek, waaronder Lawyers and Justice: An Ethical Study (1988), en Legal Ethics and Human Dignity (2007).

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Amsterdam Center on the Legal Professions en is op woensdag 30 mei, van 16.00 tot 17.30 uur. Locatie: faculteit Rechtsgeleerdheid UvA, Nieuwe Achtergracht 166, gebouw REC A, zaal A3.15. Toegang is gratis, aanmelden per mail: [email protected]

KeesPijnappels_01

Kees Pijnappels

Hoofdredacteur

Profile page
Advertentie