De kantoren zullen onder de naam ‘Legal Information Sharing and Analysis Centre’ (Legal-ISAC) informatie en ervaringen uitwisselen over cybersecurity, kwetsbaarheden en actuele dreigingen. Dat gebeurt in samenwerking met het Nationaal Cyber Security Centrum, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Daarnaast is het doel om zowel het beschermingsniveau als de bewustwording van cybercrime binnen de juridische sector te verhogen, melden de kantoren in een gezamenlijk persbericht.

Het initiatief komt van NautaDutilh en Loyens & Loeff. Mocht de samenwerking succesvol zijn, dan wordt gekeken naar uitbreiding van het netwerk. Momenteel werken AKD, Bird & Bird LLP, De Brauw Blackstone Westbroek, Dirkzwager, Houthoff, Kennedy Van der Laan, Lexence, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Nysingh, Pels Rijcken, Stibbe, Trip, Van Benthem & Keulen en Van Doorne mee aan het project.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie