Als u staat ingeschreven als advocaat bent u van harte uitgenodigd om dit jubileum met ons mee te komen vieren. Het programma voor die dag is op hoofdlijnen af. Het thema van het congres luidt: ‘Het kan altijd beter!’ Waarmee maar gezegd wil zijn dat de advocatuur het bepaald niet slecht doet. In de afgelopen honderd jaar heeft de beroepsgroep zich enorm ontwikkeld, zowel kwantitatief als kwalitatief. Resultaten uit het verleden vormen echter geen garantie voor de toekomst. Hier en daar zijn er best verbeterpunten te benoemen, zeker met het oog op de snel veranderende samenleving. Daar gaan we het over hebben.

Elsemieke10a

Dinsdag 25 september is de grote dag. We begroeten elkaar rond het middaguur met een broodje. Vervolgens steken we snel van wal met een talkshow, waarvoor we de tafel van De Wereld Draait Door hebben geleend. Naast presentatrice Elsemieke Havenga schuift een aantal spraakmakende gasten aan. Centrale vraag: kan het beter?

Zo komt het imago van de beroepsgroep aan bod. Daarvoor laat het Advocatenblad de komende weken onderzoek verrichten onder consumenten, mkb’ers en bedrijfsjuristen. De uitkomsten van dat onderzoek komen in Bussum ter tafel.

We gaan het ook hebben over huidige en toekomstige verdienmodellen in de advocatuur. De digitalisering rukt op en dat heeft zijn weerslag op alle aspecten van het vak. Vervolgens zoomen we in op het fenomeen reviewsites. Ervan uit gaande dat die in zwang raken, net zoals in andere branches, roept dat de vraag op hoe je er mee om moet gaan.

Ook persoonlijk krijgt u tijdens het Eeuwcongres de ruimte om uzelf te verbeteren. Na de koffiepauze kunt u kiezen uit een reeks workshops en masterclasses, waar opleidingspunten te verdienen zijn. Denk aan jurisprudentiesessies met onze kroniekschrijvers, maar ook aan allerlei bijeenkomsten gericht op (communicatieve) vaardigheden.

Bron: www.youtube.com

Schrijf u in voor het Eeuwcongres op 25 september

De kosten voor deelname aan het Eeuwcongres bedragen € 100,- per persoon excl. BTW & servicekosten (afhankelijk van de gekozen betaalmethode). Lunch, diner en dranken (Hollands assortiment) zijn inbegrepen.

U kunt in het registratieformulier aangeven welke workshops u wilt volgen. Wij proberen u in te delen bij de workshops van uw voorkeur. De indeling is onder voorbehoud en wordt in een later stadium definitief bekendgemaakt.

U kunt zich hier inschrijven voor het Eeuwcongres.

Wie wordt Parel van de Balie?

Aan het eind van de middag kiezen we de Parel van de Balie. Dat wordt die advocaat die algemeen gezien wordt als een sieraad voor de beroepsgroep. Kent u kandidaten? Draag ze dan vooral voor.

Klik hier voor het nominatieformulier
Kees_Pijnappels-16-07-14-51a

Kees Pijnappels

Hoofdredacteur

Sinds juni 2016 werk ik voor het Advocatenblad, met plezier. Dat is vooral te danken aan de talrijke ontwikkelingen binnen de advocatuur en …
Profiel-pagina