Als student was Eric Daalder al gefascineerd door Watergate. In zijn professionele carrière als advocaat strooide hij regelmatig met wetenswaardigheden over de zaak. Dus toen hij op het punt stond Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn te verlaten voor de Raad van State, maanden zijn kantoorgenoten hem tot een praatje over het onderwerp. ‘We willen nu wel eens het hele verhaal horen,’ zeiden ze. Die lezing is nu vervat in ‘De glijbaan van een president’.  

Daalder gaat in op de constitutionele en juridische kanten van de Watergate-affaire, die tot nu toe vrij onbelicht zijn gebleven. Waar mogelijk maakt Daalder vergelijkingen met de Nederlandse situatie. Actueel en interessant zijn ook de parallellen met Russia-gate, het huidige onderzoek naar contacten tussen leden van Trumps campagneteam en Russische functionarissen. Want president Trump, constateert Daalder, heeft zijn voet gezet op de glijbaan die Nixon is afgegleden. 

Nathalie Gloudemans-Voogd

Nathalie Gloudemans-Voogd

Redacteur (tot 01-02-2019)

Profile page
Advertentie