Naves, de huidige president van de rechtbank Amsterdam, treedt per 1 september aan als rechterlijk lid van de Raad. Volgens de Rechtspraak ligt het in lijn der verwachting dat de Raad Naves vervolgens zal voordragen voor benoeming tot voorzitter. ‘Omdat Frits Bakker, de huidige voorzitter van de Raad op 1 januari 2019 zijn functie neerlegt, is tijdens de werving van het nieuwe lid nadrukkelijk gezocht naar een kandidaat die mede geschikt is om het voorzitterschap over te nemen,’ schrijft de Rechtspraak in een persbericht.

 

Uitdagingen

Het is geen makkelijke tijd om toe te treden als lid van de rechterlijke Raad. De Rechtspraak noemt de reset van de digitalisering en de financiële situatie als belangrijke uitdagingen voor de rest van het jaar. ‘Ook herstel van vertrouwen van rechters en gerechtsambtenaren die teleurgesteld zijn door de gang van zaken bij de digitalisering, waarvoor zij zich vaak zoveel inspanning hebben getroost, is een stevige uitdaging voor de Raad en zijn nieuwe lid.’

Voordat Naves president van de rechtbank Amsterdam was, was hij president van de rechtbank Gelderland en de rechtbank Breda. Hij werkte voor die tijd als rechter bij de rechtbank Den Haag en was korte tijd docent en juridisch medewerker.

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie