Universum onderzoekt jaarlijks wereldwijd welke werkgevers door studenten het meest aantrekkelijk worden gevonden. Op die manier kunnen werkgevers inzicht krijgen in de carrière-ambities van jong talent.

Volgens het bureau beginnen rechtenstudenten hun loopbaan het liefste bij de overheid. Qua advocatenkantoren scoort Loyens & Loeff het beste. Het Zuid-askantoor staat op nummer twee van de rechtenstudentenlijst. Vorig jaar was Loyens & Loeff ook het hoogstgenoteerde advocatenkantoor, op plaats 3 van de lijst. AKD stond in 2017 ook in de top 10; toen op nummer 7. Dit jaar zakt de positie van AKD naar plek 9.

Nieuw in de top 10 zijn Dirkzwager en Baker & Mc Kenzie, op respectievelijk plaats vier en zes. In de top 50 komen daarnaast nog zeventien andere advocatenkantoren voor, zoals De Haan (nummer 11), Trip (plaats 13) en De Brauw (op nummer 14).

Ook bedrijven als KLM, Google en Apple scoren goed op de ranglijst.

Advertentie