Kees Sterk werd onlangs benoemd tot voorzitter van de Europese rechterskoepel ENCJ, voor een termijn van twee jaar. Zijn belangrijkste doel is op te komen voor de onafhankelijkheid van de rechtspraak en waar nodig de rechtspraak te moderniseren.

Onder vuur

In Europa zijn er landen waar de onafhankelijkheid van de rechtspraak onder druk staat, stipt Sterk aan. In landen als Polen en Hongarije ligt de rechtspraak onder vuur van de autoriteiten. Sterk wil de rechtspraak in deze landen ondersteunen. ‘We willen niet aan de zijlijn blijven staan.’

In lijn met het thema onafhankelijkheid van de rechtspraak, houden De Raad van State, Hoge Raad en de Raad voor de rechtspraak op 2 juli de Trias Conferentie. De verantwoordelijkheden van de drie staatsmachten, afzonderlijk en gezamenlijk, komen op deze dag aan bod.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie