Ondanks de geo-politieke onzekerheid beleeft de wereldwijde M&A-markt de langste groeicyclus ooit, meldt Allen & Overy in het rapport. Vooral West-Europa scoort goed. Vergeleken met vorig jaar kende de dealwaarde in de eerste helft van 2018 een groei van bijna 103 procent. Het volume aan fusies en overnames daalde wel met vijftien procent in deze regio. Wereldwijd steeg de dealwaarde in H1 van 2018 met 64 procent, terwijl het volume met elf procent afnam.

Allen & Overy signaleert ook de terugkeer van de megadeal. De waarde van transacties van meer dan vijf miljard dollar ging met 226 procent omhoog. Er waren wereldwijd 78 deals van dit formaat; een stijging van 117 procent. Voor de deals met een waarde van meer dan 10 miljard was de stijging nog groter. De bedragen gemoeid met transacties van dit niveau stegen wereldwijd met 300 procent. Met 35 deals was het volume 150 procent hoger dan vorig jaar. Volgens Allen & Overy zijn deze cijfers een indicatie van een ongekend groot investeerdersvertrouwen.

Vooral overnames in de biotechnologie bereikten een record in het eerste half jaar van 2018. De waarde van deals in die sector steeg naar 309 miljard dollar, een stijging van 107 procent. De grootste sector is met 703 miljard dollar aan waarde de energie- en infrastructuurmarkt.

Wereldwijde technologie, media en telecommunicatie-deals hadden een gezamenlijke waarde van 625 miljard. Dat is een stijging van 172 procent ten opzichte van de eerste helft van 2017.  De waarde van deals in de onroerendgoedsector daalde met zes procent naar 177 miljard dollar.

Advertentie