‘Aan de orde komt bijvoorbeeld het belang van de geheimhoudingsplicht,’ vertelt Spong. ‘Maar ook de eventuele grenzen daarvan in een zogeheten ‘tikkende bom’-situatie.’

Verder besteed Spong onder meer aandacht aan het ‘dominus litis’-beginsel en het ‘in dubio pro reo’-beginsel. Ook geeft hij tips over het concipiëren van een goed pleidooi aan de hand van een paar delicten, zoals moord- en doodslag, zedendelicten en fraude. De theatervoorstelling gaat ‘In Vertrouwen’ heten.

Advocaat van de duivel

Het is niet de eerste keer dat de strafrechtadvocaat op het podium staat. In 2016 nam hij deel aan het toneelstuk Advocaat van de duivel waarin Waldemar Torenstra de hoofdrol speelde. Spong was voor Torenstra de grote inspirator.

Volgens Spong heeft de advocatuur veel gemeen met het toneel. ‘De voordracht is zo belangrijk,’ vertelde hij het Advocatenblad in een dubbelinterview met Torenstra. ‘De belangrijkste overeenkomst tussen straf­advocatuur en toneel is dat ze beide de dramatische kant van het leven laten zien.’

Première

De theatervoorstelling zal in zo’n 45 theaters door Nederland te zien zijn op vrijdag- en zaterdagavonden. De première is op 12 oktober as. in de schouwburg te Amstelveen.

Klik hier om kaarten te bestellen.

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie