Podcasts

Je bekijkt het maar
Deze podcast richt zich op arbeidsrecht en is een initiatief van journalist Veerle Corstens en uitgever Boom juridisch. De serie van tien afleveringen gaat onder meer over het slapend dienstverband en de arbeidsrechtelijke gevolgen van #metoo. Vaste prik is het bespreken van actuele jurisprudentie. Beluister de podcast hier.

Radio Rechtsstaat
Inburgering, media en strafrecht, de vrijheid van meningsuiting en digitale rechten: de onderwerpen van Radio Rechtsstaat zijn breed. Tot op heden staan er zes afleveringen online. Het doel? Meer aandacht voor de staat van de rechtsstaat, aldus initiatiefnemers Jelle Klaas (mensenrechtenadvocaat) en Nienke Venema, directeur van Stichting Democratie en Media. Beluister de podcast hier.

Toga Radio
De podcast van de Nederlandse orde van advocaten telt momenteel drie afleveringen. Met gasten als Bernard van der Leest en Theda Boersema wordt gesproken over de bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand en innovatie binnen de advocatuur. Beluister de podcast hier.

BNR Juridische Zaken
Deze podcast draait al een tijdje mee en bestaat uit uiteenlopende onderwerpen. Naast ontwikkelingen binnen de advocatuur komen ook onderwerpen als internationale scheidingen, persoonsgegevens en de Europese migratiecrisis aan bod. Beluister de podcast hier.

Boeken

De glijbaan van een president
Over de Watergate-affaire zijn genoeg boeken geschreven, waarin vooral de rol van de media belicht wordt. Staatsraad Eric Daalder kiest in De glijbaan van een president. Nixon, Watergate en het rechtssysteem juist een juridische invalshoek. Interessant en vol wetenswaardigheden. Bekijk het boek hier.

Plaats delict
Hij kwam veertig jaar lang regelmatig in aanraking met moord en doodslag; Joop van Riessen zag door zijn werk bij de Amsterdamse politie menig plaats delict en verdiepte zich in de foto’s van politiefotografen. Het boek is een combinatie van verhalen en foto’s. Fascinerende materie voor in de hangmat. Bekijk het boek hier.

De groenteboer uit Den Haag
Hij was in het verleden partner bij twee Zuidas-kantoren, maar kon de ‘heersende zucht naar macht en geld’ niet meer aan. Over zijn ervaringen in de Amsterdamse advocatuur schreef Hubert-Jan van Boxel De groenteboer uit Den Haag. Herkenbaar, of juist niet? Oordeel zelf, u vindt het boek hier.

Getuigenverklaring
In dit rechtbankdrama van Scott Turow wordt advocaat Bill ten Boom gevraagd om in Bosnië de verdwijning van honderden vluchtelingen uit Kosovo te onderzoeken. Dubbele agenda’s, verleidingen, intriges en politieke spelletjes maken het lastig om de waarheid boven tafel te krijgen. Een meeslepend verhaal. Bekijk het boek hier.

Verdrink geen dooie eend
Menselijk gedrag op de werkvloer en de gevolgen daarvan. Advocaat Marry de Gaay Fortman, partner bij Houthoff, schreef er een boek over. Humoristische en serieus, inclusief de nodige leermomenten. Na het lezen van Verdrink geen dooie eend ziet u uw collega’s met andere ogen. Bekijk het boek hier.

Van alles te weten komen over het imago van de advocatuur en juridische ontwikkelingen? Schrijf u dan hier in voor ons Eeuwcongres.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie