Den Boogert werd gezien als beschermheer van het beursgenoteerde bedrijfsleven. ‘We mogen best wat trotser zijn op ons bedrijfsleven,’ zei hij in 2003 in een interview met NRC.

De oud-advocaat legde zich onder meer toe op beschermingsconstructies voor bedrijven om vijandige overnames te voorkomen. Hij had zitting in verschillende stichtingsbesturen voor preferente aandelen, waaronder ING, DSM, Philips en Fugro. Ook was hij tot zijn pensioen in 2008 hoogleraar Effectenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn afscheid ging gepaard met een symposium dat resulteerde in het boek Ondernemingsrecht door en voor Mick den Boogert.

‘Zijn niet aflatende liefde en enthousiasme voor ons vak zullen ons blijven inspireren,’ schrijven oud-collega’s van Allen & Overy in een overlijdensbericht. ‘Mick blijft in onze herinnering als eminent jurist met altijd een warme belangstelling voor en betrokkenheid bij de mensen om zich heen,’ laat Loyens & Loeff weten.

Den Boogert werd op 6 juli 1943 geboren in Haarlem. Hij studeerde rechten in Nijmegen en werkte enkele jaren als wetenschappelijk medewerker. Daarna koos hij voor de advocatuur. Hij werkte als advocaat ondernemingsrecht bij Loeff Claeys Verbeke (dat later opging in de Amsterdamse tak van Allen & Overy) en Loyens & Loeff.

Den Boogert laat een vrouw en drie kinderen na.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie