Driekwart van de top 50 kantoren maakt gebruik van tracking cookies. Daarmee verzamelen zij data over hun bezoekers. Bijna zestig procent van hen vraagt echter geen expliete toestemming aan websitebezoekers om deze cookies te accepteren, terwijl dat wel zou moeten. Daarnaast biedt driekwart van deze kantoren geen mogelijkheid om de cookies te weigeren.

Ook het geven van informatie over cookies op de betreffende sites is miniem. Gebruikers moeten een duidelijke uitleg krijgen over onder andere de gebruikte cookies, de bewaartermijn van data en met welk doel de cookies worden verzameld. Uit het rapport volgt dat de meeste kantoren volstaan met een algemene verklaring. Onvoldoende en niet conform de AVG, volgens het advieskantoor. Daarnaast biedt ruim zeventig procent van de kantoren niet de mogelijkheid om toestemming achteraf te wijzigen of in te trekken.

De kantoren uit de top 50 die het meest tracken volgens de regels zijn Loyens & Loeff en Holla Advocaten. Zij voldeden wel aan bijna alle punten van de AVG.

Alle resultaten uit het rapport zijn hier te bekijken.

Van alles te weten komen over het imago van de advocatuur en juridische ontwikkelingen? Schrijf u dan hier in voor ons Eeuwcongres.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie