Dekker (VVD) bracht onlangs een bezoek aan Achmea en plaatste hierover een bericht op Twitter. In het filmpje vertellen medewerkers van het bedrijf hoe zij juridische conflicten oplossen en voorkomen.

Source: twitter.com

‘Echt heel erg deze tweet van de minister van “rechtsbescherming”. Is dit een grap?’ tweet vastgoedadvocaat Matthijs Niermeijer. ‘Een promo om iedereen maar aan de rechtsbijstandsverzekering te krijgen, zodat Dekker geen geld bij de sociale advocatuur hoeft bij te leggen?’ vraagt advocaat en mediator Marjon Kikkert zich af. Strafrechtadvocaat Peter Souren oppert: ‘Kom ook eens bij de sociale advocatuur kijken. Zinvol en leerzaam.’

Timing

Het filmpje komt naar buiten op het moment dat het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand wankelt door bezuinigingen. Niet alle sociale advocaten kunnen het hoofd nog boven water houden, zo bleek al eerder. Begin juli gaf jeugdrechtadvocaat Marije Jeltes aan noodgewongen uit de advocatuur te stappen.

Een woordvoerder van minister Dekker laat aan RTL Z weten: ‘We laten graag zien wat voor bezoeken we afleggen en wat we doen in het kader van de stelselherziening rechtsbijstand. Het bezoek aan Achmea was daar een onderdeel van.’

Kom naar het Eeuwcongres

Op dinsdag 25 september viert Advocatenblad het 100-jarig bestaan met een Eeuwcongres vol actuele onderwerpen en workshops.

Klik hier om u in te schrijven
CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie