Loe Sprengers

Loe-Sprengers

Loe Sprengers (1959) is sinds 1984 advocaat in Utrecht. Hij legt zich toe op het arbeids-, ambtenaren- en ondernemingsrecht. Sprengers geldt als dé specialist in medezeggenschapsrecht en staat geregeld ondernemingsraden bij in hun gang naar de Ondernemingskamer. Een bekende zaak was die van de vakbonden NVJ en FNV Kiem tegen Volkskrant-uitgever PCM in 2010. Sprengers was van 2002 tot 2012 bijzonder hoogleraar (Albeda-leerstoel) aan de Universiteit Leiden. Momenteel is hij verbonden aan de sectie arbeidsrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Benedicte Ficq

Benedicte_0_030_wit1

Strafrechtadvocaat Benedicte Ficq (1957) werd in 1986 beëdigd. De Amsterdamse advocaat is geregeld betrokken bij strafzaken die media-aandacht trekken. Ze figureert dan ook vaak in krant en op radio en televisie. Een van haar vroegste geruchtmakende zaken is die van de balpenmoord in 1996, waar ze de verdachte bijstond. Sinds twee jaar procedeert Ficq namens een longkankerpatiënt tegen de tabaksindustrie. Vorig najaar stond ze centraal in de documentaireserie De Verdediging , waarin Ficq en haar collega’s van Ficq & Partners Advocaten werden gevolgd tijdens hun werk.

Liesbeth Zegveld

zegveld-2

Liesbeth Zegveld (1970), sinds 2000 advocaat, is partner bij het Amsterdamse Prakken d’Oliveira en gespecialiseerd in mensenrechten. Recent kwam ze in het nieuws toen ze nabestaanden van Molukse treinkapers vertegenwoordigde in hun procedure tegen de Nederlandse staat. Eerder vertegenwoordigde ze onder meer enkele Bosnische families die Nederland aansprakelijk stelden voor de dood van familieleden tijdens de val van de enclave Srebrenica in 1995. Zegveld was van 2006 tot 2013 hoogleraar humanitair recht in Leiden. In 2011 richtte ze de Nuhanovic Foundation op, die zich inzet voor de schadeloosstelling van oorlogsslachtoffers.

Tjalling van der Goot

tjalling1

Tjalling van der Goot (1967) is advocaat sinds 1994. Sinds 1999 is hij verbonden aan Anker & Anker Strafrechtadvocaten, waar hij zich toelegt op met name geweldszaken en zedenzaken. De Friese advocaat verwierf landelijke bekendheid in de Amsterdamse zedenzaak. Tijdens die procedure werd Van der Goot drie jaar gevolgd door twee documentairemaaksters. Dat resulteerde in De verdediging van Robert M. Van der Goot spreekt Fries en maakt zich hard voor gebruik van de Friese taal in de rechtsverkeer. Hij is auteur van diverse handboeken over strafrecht en strafprocesrecht.

Roger Cox

MG_9666©MUPH_LR-RC-e1516709683205-624×429

De Maastrichtse advocaat Roger Cox (1967) is sinds 2001  verbonden aan Paulussen Advocaten in Limburg. Daar voert hij een praktijk met een focus op de wegenbouw- en vastgoedsector. Internationale bekendheid verwierf hij als expert op het gebied van klimaatverandering en recht. Cox schreef in 2011 het boek Revolutie met recht. Het vormt de basis voor de klimaatzaak van zijn cliënt Urgenda versus de Nederlandse staat. Cox won in 2015 en haalde daarmee de wereldpers. VPRO Tegenlicht maakte een documentaire over de procedure. Cox is ook advocaat van Milieudefensie en betrokken bij een procedure tegen Shell.  In 2007 richtte hij de Planet Prosperity Foundation op, een stichting die zich richt op het verduurzamen van de economie.

KOM NAAR HET EEUWCONGRES

Op dinsdag 25 september viert het Advocatenblad het 100-jarig bestaan met een Eeuwcongres vol actuele onderwerpen en masterclasses.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie