Binnen het experiment ‘gesloten coffeeshop’ mogen een aantal gemeentes legale wiet verkopen. Er komt een aanbestedingsprocedure om een of meerdere telers aan te wijzen die de marihuana mogen leveren. Advocaat Peter Schouten hoopt samen met huisarts Ronald Roothans en SP-Statenlid Joep van Meel begin 2019 verkozen te worden tot een van de producenten.

Het drietal heeft een plan ingediend¬† om jaarlijks twaalf ton cannabis te leveren. Alle coffeeshops in bijvoorbeeld Breda of Tilburg kunnen daarmee voorzien worden van overheidswiet en -hasj. ‘Dit manifest is een antwoord op hetgeen de regering wil uitvoeren. Wij wensen een bijdrage te leveren aan een pragmatisch beleid,’ laat het driemanschap weten in een online gepubliceerd plan.

In dat manifest hebben de oprichters ook vastgelegd dat dertig procent van de nettowinst geschonken wordt aan wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van cannabis en optimale regulering van het gebruik van softdrugs en verslavingszorg.

Schouten verbindt zich aan dit project omdat hij cannabis uit de criminele sfeer wil halen. Als Project C, zoals de drie hun onderneming noemen, een vergunning verkrijgt, blijft Schouten advocaat. Hij zal als voorzitter van de Raad van Commissarissen toezicht houden op het project.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie