European Personal Injury Cross-Border Litigation is de naam van de opleiding die in juni 2019 begint aan de universiteit van Girona. In januari 2020 is er een lesmodule aan de Oxfordse universiteit. De opleiding sluit weer af met een module in Girona. Er zijn twintig opleidingsplaatsen beschikbaar.

‘Het belangrijkste doel van de opleiding is om een beter begrip te bieden van grensoverschrijdende juridische geschillen en procedures door verschillende rechtssystemen te bestuderen en te begrijpen hoe ze werken,’ licht letselschadeadvocaat en voorzitter van de Europese vereniging van letselschadeadvocaten John Beer toe. ‘Het zal de studenten helpen hun vaardigheden op dit gebied te vergroten hetgeen ook een primaire doelstelling van de Europese Unie is als het gaat om juridische opleidingen. Letselschadeadvocaten worden zo in staat gebracht om de belangen van hun cliënten in een internationale context beter te behartigen.’

Rechtspositie slachtoffers

De Pan-European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL) maakt zich sterk voor het verbeteren van de rechtspositie en de toegang tot het recht van slachtoffers van letselschade. Daarbij wil de Europese vereniging contacten tussen letselschadeadvocaten binnen en buiten Europa bevorderen. Momenteel zijn er 78 Nederlandse advocaten aangesloten bij PEOPIL.

Recent vond de jaarvergadering van PEOPIL plaats in Parijs. Tijdens deze bijeenkomst stonden de Franse opvang van en zorg voor slachtoffers van terrorisme, een rechtsvergelijkend panel over affectieschade en de betekenis van de AVG voor de personenschadepraktijk centraal. De jaarvergadering in september 2019 wordt in Amsterdam gehouden. Via de website van PEOPIL kunnen advocaten het nieuws hierover in de gaten houden.

KOM NAAR HET EEUWCONGRES

Op dinsdag 25 september viert het Advocatenblad het 100-jarig bestaan met een Eeuwcongres vol actuele onderwerpen en masterclasses.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving
Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie