Via het Instagramkanaal rechtvoorjou krijgen jongeren korte stukjes over het recht voorgeschoteld. Dit gebeurt aan de hand van kleurrijke animaties en afbeeldingen. Ook zijn hier de activiteiten van tien Rechtspraakreporters te volgen, die onder andere verslag doen van bekende rechtszaken en bezoeken aan rechtelijke instanties. Verder kunnen volgers via polls hun mening geven over allerlei facetten van de rechtspraak en is er de mogelijkheid om via Instagram Stories vragen te stellen aan rechters.

Het Instagramkanaal is vernoemd naar de gelijknamige website, die in 2015 werd gelanceerd. De Rechtspraakreporters, allen tussen de zeventien en 29 jaar oud, zijn daarnaast individueel te volgen via derechtspraakreporters.nl.

De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 24 t/m 28 september. Deze staat in het teken van jongeren. Naast het Instagramkanaal gaan rechters langs scholen om te vertellen over hun werk. Ook zijn verschillende juridische instanties te bezoeken.

KOM NAAR HET EEUWCONGRES

Op dinsdag 25 september viert het Advocatenblad het 100-jarig bestaan met een Eeuwcongres vol actuele onderwerpen en masterclasses.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving
CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie