Vorige maand bleek dat er sprake was van een belastingschuld van 180.000 euro. Vier advocaten in loondienst van het kantoor kwamen daarnaast nog ruim 20.000 euro aan salaris en vakantiegeld tekort.

Het kantoor staat al sinds afgelopen mei onder toezicht van de Amsterdamse deken. Die verzocht de raad van discipline om een schorsing wegens een ‘nijpend liquiditeitsprobleem’.  Zo moest de advocaat op 31 mei nog ongeveer 17.000 euro aan verschillende zakelijke crediteuren voldoen en stond het eigen vermogen ruim 97.000 euro in de min.

Ook schortte er het nodige aan declaraties bij de Raad voor Rechtsbijstand. Zo waren verschillende declaraties onterecht ingediend en ontbraken her en der gegevens.

De raad van discipline willigt het verzoek van de deken in en schorst de advocaat per direct voor onbepaalde tijd. Volgens de raad valt niet te verwachten dat de financiële toestand van de advocaat en zijn kantoor op korte termijn zal verbeteren.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie