Op het platform van het Utrechtse kantoor kunnen zowel particulieren als bedrijven juridische documenten opstellen, controleren en aanpassen. Zo is het mogelijk een verweerschrift in een strafprocedure bij de kantonrechter op te stellen via de site. Ook kan Juridische Hulp online, of JHO, gebruikt worden om procedures aanhangig te maken en juridische processen uit te besteden.

Andere finalisten waren visualisatietool Visual Contracts en Linea, een tool om visuele tijdslijnoverzichten te presenteren aan cliënten. Ook de Online Schuldencoach, een online programma om uit de schulden te komen, en Lexilu, waar een overzicht van de rechten en plichten van werknemers in het buitenland verzameld zijn, dongen mee.

Publiekswinnaar was New Dutch Connections – Know Your Rights, een mentorprogramma voor vluchtelingen. Voor de jury was de belangrijkste overweging de toegang tot het recht. Daarom viel de keus op JHO als winnaar van de regionale finale.

Innovating Justice Challenge

Met de Innovating Justice Challenge wil HiiL (The Hague Institute for Innovation of Law) sinds 2012 ‘justice innovators’ ondersteunen. Veel van deze start-ups zijn geïsoleerd en slagen daardoor niet, meent de organisatie. De winst van JHO was bij de regionale finale in Den Haag. Ook in Johannesburg, Kiev, Lagos, Nairobi en Kampala pitchen finalisten hun start-up.

Op 9 februari is de wereldwijde finale onder alle regionale winnaars tijdens het Innovating Justice Forum in Den Haag.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Nathalie Gloudemans-Voogd

Redacteur (tot 01-02-2019)

Profile page
Advertentie