Met de app kunnen collega’s van alle niveaus elkaar onderling om een beoordeling vragen. De jaarlijkse beoordelingsgesprekken zouden volgens de medewerkers geen ‘gebalanceerd beeld geven van prestaties en ontwikkeling’, staat te lezen in een persbericht van het kantoor. Zij hebben meer behoefte aan frequente feedback.

Advocaten van andere vestigingen van Allen & Overy gebruiken de app ook al, waaronder in Singapore en Londen. Overigens blijven de criteria voor salarisverhoging of promoties hetzelfde.

Het kantoor is niet de eerste die de jaarlijkse beoordelingsgesprekken vervangt voor een alternatief. In april van dit jaar stapte het internationale kantoor Hogan Lovells al over naar het programma Pathways. ‘Het is tijd om die verouderde en irrelevante methode te doorbreken en stappen vooruit te zetten om de informatie te verstrekken die mensen het hele jaar door echt nodig hebben,’ zei Steve Immelt, CEO bij het kantoor, daarover.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie