Dat stelt de organisatie van de verkiezing voor Patroon van het Jaar, die dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden. Onlangs werden de genomineerden gekozen.

Alle inzendingen zijn voor nominatie geanonimiseerd, vertelt medeorganisator Christ’l Dullaert van interimbureau Le Tableau. ‘Het geslacht en de namen zijn eruit gehaald. Daarom is het des te verrassender dat er deze keer zo’n mooie verdeling van grootte, geslacht en locatie tot stand kwam.’ De winnaar wordt tijdens het Jonge Balie congres op 1 november bekend gemaakt.

Cindy-Koole-Paint1

Cindy Koole (42), jeugdstrafrechtadvocaat bij Olie & de Jonge advocaten (Goes) 
 
Een goed patroon leeft zich volgens Koole in in de wereld van de stagiair. Toch was ze even stil van de nominatie. ‘Ik doe voor mijn gevoel niks bijzonders.’ Haar advocaat-stagiair Sophie Veldhof noemt Koole integer, stressbestendig en betrokken. ‘Ze ziet erop toe dat ik mezelf blijf ontwikkelen. De kracht zit niet alleen in haar concrete en expliciete feedback aan mij, maar juist in het voorbeeld dat zij voor mij is. Als advocaat, maar ook als mens.’

Pjotr-Heemskerk-Pixlr

Pjotr Heemskerk (41)Litigation & Risk Management bij Loyens & Loeff (Rotterdam) 
 
Hij noemt de nominatie een enorme blijk van waardering voor de continue poging om advocaat-stagiairs zoveel mogelijk bagage mee te geven voor hun werkzame leven’.  ‘Een goed patroon moet het leuk vinden om kennis over te dragen. Volgens stagiair Bas Lem leert Heemskerk niet alleen de jongste medewerkers de fijne kneepjes van het advocatenvak. ‘Hij is voor iedereen binnen kantoor een onmisbare bron van kennis en ervaring.’ 

Marjon-Lok-Pixlr

Marjon Lok (38), corporate praktijk, DVDW Advocaten (Den Haag) 
 
In haar feedback is zij streng doch rechtvaardig. Een compliment moet worden verdiend, maar heeft daarom ook veel waarde. Dat zegt stagiair Kirsten Moonen over ‘de voortreffelijke begeleiding’ van haar patroon. Volgens Lok zelf gaat het om het nemen van genoeg tijd. ‘Met alleen aanpassing van stukken van de stagiair kom je er niet. In het kader van de bredere ontwikkeling is het nuttig om de stagiair vanaf het begin mee te nemen in bijvoorbeeld het declaratieproces.

Etienne-Courbois-Pixlr

Etiënne Courbois (34), bankingpraktijk bij Allen & Overy (Amsterdam) 
 
Etiënne geeft vertrouwen en biedt daardoor een vertrouwde omgeving.’ Mercedeh Naseri is vol lof over haar patroon. ‘Naast dat hij zorgzaam en betrokken is, bewonder ik hoe hij zijn werk en collega’s benadert. De banking-praktijk vergt toewijding en stressbestendigheid. Etiënne is daar het perfecte voorbeeld van. Ook waardeer ik dat hij, als dingen minder goed gaan, de tijd neemt om feedback te geven en te motiveren.’

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie