De serie bevat ruim tien afleveringen en is wederom geproduceerd door filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos. Hierin volgt het duo Kathleen Zellner, de advocaat van Steven Avery, die samen met neefje Brendan Dassey in 2007 werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op fotografe Teresa Halbach. In het tweede seizoen is te zien hoe Zellner blijft zoeken naar mogelijkheden om Avery vrij te krijgen.  Ze neemt daarmee het stokje over van Dean Strang en Jerry Buting, de advocaten die in het eerste seizoen te zien waren. 

Het eerste seizoen, dat in december 2015 verscheen, zorgde voor wereldwijde ophef over de twee veroordelingen. Het bewijs zou aan alle kanten rammelen. Zowel Avery (56) als Dassey (28) zitten tot op heden vast. In 2017 weigerde de rechtbank in Winsconsin een nieuwe proces voor Avery, die vóór de zaak Halbach al achttien jaar onterecht vastzat voor verkrachting en poging tot moord. 

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie