In Handboek business development voor advocaten en notarissen (Boom juridisch, 2018) vertelt bedrijfskundige Dirk Heuff over cliëntentypen en hoe advocaten cliëntenkennis kunnen genereren, gebruiken en behouden. Een apart hoofdstuk is gewijd aan profilering, zowel van kantoor als de advocaat zelf. Daarnaast is er veel aandacht voor acquisitie (‘van contact naar contract’), prijsbeleid en het inzetten van het eigen netwerk, zowel online als offline.

Het boek bevat alle informatie om de eigen kantoorstrategie tegen het licht te houden. Naast de ruim tien theoretische hoofdstukken zijn achterin dertien modellen  pgenomen om in de praktijk toe te passen, waaronder een actiekalender en model ‘customer journey mapping’. Daarmee is het boek geschikt voor iedere advocaat die meer over bedrijfsstrategieën en cliëntenbereik wil leren en daar mee aan de slag wil.

Advertentie